Terug naar tabel

Cellier des Princes

Producenten van Châteauneuf du Pape sinds 1925.

Cellar Des Princes ontleent zijn naam aan de prestigieuze geschiedenis van de Prinsen van Oranje.
Een van hen, Willem 1ͤ, genoemd "De Zwijger", vanwege zijn zwijgzame karakter, illustreert het het karakter van de Vignerons van Cellier des Princes. Mannen voor wie actie meer is dan woorden, wijnmakers die de geschiedenis van Cellier des Princes hebben geschreven.
In 1925 verenigt een groep van overtuigd wijnmakers met de waarden van solidariteit en wederzijdse hulp zich. Elf jaar later zullen deze visionaire wijnbouwers deelnemen aan de bouw van de eerste appellation van Frankrijk: Chateauneuf du Pape. In de jaren 60 anticipeert de tweede generatie wijnmakers Cellier des Princes op het gebied van de ontwikkeling van het wijntoerisme om de proefkelder van de Cellier des Princes aan de rand van de RN7 te installeren.
Trouwe partner van de mooiste verkooporganisaties van de Rhône-Bourgogne en Bourgondië van Chateauneuf du Pape, de Cellier des Princes verkoopt ze al tientallen jaren de Chateauneuf du Pape uit zijn wijngaard. De uitzonderlijke kwaliteit van de Cellier des Princes terroirs geeft de wijnen van Chateauneuf du Pape, maar ook Côtes du Rhône, zeldzame kwaliteiten die worden gewaardeerd voor hoeveelheden die veel hoger zijn dan de marktprijzen. De zaken gaan goed.
De koers van de Chateauneuf du Pape varieert, maar de wijnboeren zijn daar in zekere mate aan gewend. Als in het begin van de jaren 2000 de prijzen het laagst zijn, wordt er actie ondernomen, een nieuwe bestuur wordt in 2005 aangesteld.

Een kwalitatieve oriëntatie en sterke investeringen.

Zoals hierboven is gezegd, is La Cave sinds 2005 een nieuwe strategische cyclus begonnen. De Cellier des Princes heeft zijn strategie totaal gewijzigd onder impuls van een nieuw voorzitterschap, ondersteund door zijn directeur Pierre Cohen. Besloten werd om de productie te verbeteren door een heroriëntering van de verkoop per jerrycan naar verkoop per fles. In zes jaar tijd is het aandeel van de gebottelde verkoop gestegen van 20% naar 96% en is nu goed voor bijna alle verkopen.
De tweede strategische beslissing was om zijn wijnen op de markt te brengen onder het eigen merk "Cellier des Princes". Naast het succes van de afgelopen 10 jaar, heeft de wijnmakerij verder geïnvesteerd in wijnbouw en wijnbereiding om de kwaliteit van zijn wijnen voortdurend te verbeteren.
Vandaag is de Cellier des Princes, onder zijn eigen merk, uitgegroeid tot een referentie in Châteauneuf du Pape en het Rhônedal, erkend om zijn uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding.

Traditionele en moderne wijnen

Voor liefhebber en de kenner van wijn

Cellier des Princes gebruikt traditionele methoden en moderne apparatuur en biedt hiermee wijnen aan met de meest pure expressie van elke terroir en appellation. Onze beste wijnen worden gerijpt in vaten, okshoofden en 600 liter vaten van eikenhout, tussen de 10 en 12 maanden lang.
We werken aan lange gisting en gecontroleerde extractie om zijdezachte wijnen te bieden met een breed scala aan aroma's, rondheid en een goede lengte van afdronk.
Ons doel is om zowel de grootste kenners als het grote publiek tevreden te stellen.

Bij de Cellier des Princes zijn 180 wijnboeren aangesloten welke op 580 hectare wijnstokken hebben staan. 50% van de productie wordt geëxporteerd.


Terug naar tabel

Wijn :VdP de la Principauté d'Orange, Merlot rouge.
Soort :rode wijn.
Kleur :diep paarse kleur met paarse highlights.
Geur :een zeer expressieve en complexe neus van bramen en hints van houtgewas.
Smaak :soepel en onthult in de mond aroma's van rood fruit en een kruidige afdronk.
Druiven :Merlot 100%.
Serveren op :14°-16°C.
Drinken bij :bij gegrild vlees, geroosterd vlees en kaas.

Terug naar tabel

Wijn :IGP Vaucluse, Principauté d'Orange.
Soort :rode wijn.
Kleur :heldere en briljant rode kleur met frambozenkleur hoogtepunten.
Geur :een geur van rood fruit (framboos en aardbei) en kruiden.
Smaak :soepel met een openhartige begin en er zijn tonen van rode bessen.
Druiven :Grenache 100%.
Serveren op :14°-16°C.
Drinken bij :Het liefst jong drinken bij gegrild vlees, geroosterd vlees en lichte kazen.

Terug naar tabel

Wijn :Le Triporteur rouge, Côtes du Rhône A.O.C.
Soort :rode wijn.
Kleur :kersenrood met paarse tinten.
Geur :intens, met aroma's van kersen en zwarte bessen.
Smaak :

in de mond zijn er tonen van zure rode bessen. Aangenaam om jong te drinken, het is een soepele en fruitige wijn.
Druiven :Grenache 70% - Syrah, Caladoc, Carignan 30%.
Serveren op :14°-16°C.
Drinken bij :

bij charcuterie, gegrild vlees en in het algemeen bij alle gerechten uit de mediterrane keuken. Dit is de typische wijn van "bistro", weke elke dag bij de meeste gerechten past.

Terug naar tabel

Wijn :des Vignes du Prince, rosé, AOP Côtes du Rhône.
Soort :rosé wijn.
Kleur :lichtroze en zeer briljante kleur
Geur :aromatisch met elegante aroma's van rood fruit, kersen, aardbeien en frambozen
Smaak :In de mond bevalt hij door zijn rondheid, frisheid en balans.
Druiven :Grenache 80%, Syrah, Cinsault 20%.
Serveren op :10°-12°C.
Drinken bij :bij warme voorgerechten, gegrild vlees, vleeswaren en vis.

Terug naar tabel

Wijn :Chateauneuf du Pape A.O.C. Blanc.
Soort :witte wijn.
Kleur :een heldere goudgele kleur met zeer heldere reflecties.
Geur :

deze wijn heeft een grote finesse en aromatische complexiteit. De neus zit in een register van honing, bijenwas en witte bloemen, acacia en meidoorn.
Smaak :De mond heeft een perfecte balans met veel vet en volume. De wijn heeft grote finesse en veel balans.
Druiven :Grenache Blanc 60%, Roussane 30%, Clairette 10%.
Serveren op :12°C - 14°C.
Drinken bij :

Hij is perfect voor alle schaal-en schelpdieren gerechten zoals Armoricaanse kreeft en vis, kip Bresse met room, evenals geitenkaas. Hij kan alle desserts begeleiden.

Terug naar tabel

Wijn :Chardonnay-Viognier IGP blanc.
Soort :witte wijn.
Kleur :een mooie lichtgele kleur met parelachtige highlights.
Geur :

hij heeft grote aromatische rijkdom. Je vindt hier zeer gevarieerde bloemenparfums, maar ook fruitige tonen, perziken en rijpe abrikozen.
Smaak :vol en fris.
Druiven :Chardonnay 50 %, Viognier 50%.
Serveren op :10°-12°C.
Drinken bij :

Hij moet heel jong worden gedronken, alleen als een aperitief of bij bijgerechten van schaaldieren en vis of bij verschillende entrées.

Terug naar tabel

Wijn :Le Triporteur, I.G.P. Vaucluse, blanc.
Soort :witte wijn.
Kleur :een lichtgele kleur met groene tinten.
Geur :aroma van steenfruit en bloemige aroma's.
Smaak :rondheid in de mond, tonen van witte bloemen en een pittige en peperige toets.
Druiven :Grenache, Bourboulenc, Clairette, Marsanne, Roussane en Sauvignon.
Serveren op :10°-12°C.
Drinken bij : bij schaaldier- en visgerechten of verschillende voorgerechten. Ook goed met geitenkaas.

Terug naar tabel

Wijn :Domaine St. Jacques, Côtes du Rhône A.O.C. Biologique.
Soort :rode wijn.
Kleur :diep rood, met paarse tinten.
Geur :

krachtig met een dominant van rood fruit, waaronder frambozen, aardbeien en kruidige tonen zoals zoethout.
Smaak :evenwichtig met veel frisheid, rondheid en fijne tannines.
Druiven :Grenache 65%, Syrah 15 %, Carignan 15%, Mourvèdre 5%.
Serveren op :15°-17°C.
Drinken bij :Hij past goed bij alle gerechten uit de mediterrane keuken, zelfs pittige, en bij groenten uit de wok.

Terug naar tabel


Laatste update deze pagina 3 maart 2018

 hic-wijnimport.nl -- © 2018 by Henricus International Commerce, Klazienaveen, nl