Terug naar tabel

les Vignerons Catalans

De coöperatie.

Al meer dan 50 jaar houden de Vignerons Catalans, de eerste producentengroep in de oostelijke Pyreneeën, de kwaliteiten van de Roussillon-wijnen hoog. Van een handjevol wijnbouwers in 1964 vertegenwoordigt onze groep vandaag 1000 wijnboeren en heeft 7 coöperatieve kelders. Op meer dan 10.000 hectare verbouwen we met passie wijnstokken. We zijn trots om onze missies te bestendigen: om te innoveren, om verder te gaan in de kwalitatieve benaderingen en om de reputatie van Roussillon te vergroten volgens het idee van onze grondleggers.

Producenten bovenal.

Producenten zijn we voor alles, wij adviseren onze wijnmakers, leiden de productie en zijn sterk betrokken bij de ontwikkeling, assemblage en veredeling van onze wijnen.
Sterk in onze industriële organisatie en onze menselijke dimensie, controleren wij elke stap van onze actie: van de productie tot de marketing door de voorbereiding van de wijnen en hun conditionering.
We blijven aandachtig luisteren naar de markten dankzij onze verkoop- en marketingteams, en zijn altijd op zoek naar consumententrends om onze nationale en internationale klanten van innovatieve oplossingen te voorzien.

Knowhow & concepten.

Via onze merken geven we uiting aan de rijke diversiteit van onze terroirs en bieden we een breed scala aan wijnen dankzij de knowhow van onze wijnmakers. Door de merken en de terroirs met elkaar te associëren, creëren we concepten die perfect aansluiten bij de verwachtingen van de markt en onze klanten.

Respect voor de aarde en de mens.

Het Roussillongebied. De rijke diversiteit van onze terroirs stelt ons in staat een breed scala aan zeer gevarieerde wijnen te ontwikkelen (rode wijnen, rosés, witte wijnen, zoete wijnen, ...), en om deze aan te passen aan de vraag van onze klanten.
Onze wijnmakers bewerken hun percelen met betrekking tot het land. Onze bodems, die arm zijn aan water en niet erg vruchtbaar, dicteren een gezonde en kwalitatieve wijnbouw met lage opbrengsten.
Onze wijnen worden door onze oenologen en technici geproduceerd en zijn onderhevig aan strenge controles in alle stadia van de productie in overeenstemming met de geldende regelgeving en de procedures die zijn ingevoerd binnen onze structuur.
Catalaanse wijnmakers hebben kwaliteit altijd hoog op de agenda gezet en de beste internationale certificeringen verkregen om te voldoen aan de behoeften van consumenten en consumenten.

Onze flexibele en moderne productiemiddelen zijn gecertificeerd IFS en BRC om u een optimale kwaliteit van de producten die wij bieden te garanderen, in termen van traceerbaarheid, hygiëne en voedselveiligheid.


Terug naar tabel

Wijn :Château Cap de Fouste, Villeneuve de la Raho, Côtes de Roussillon AOC.
Soort :rode wijn.
Kleur :diepe, purperrode kleur.
Geur :zwoele, bijna exotische neus van rijp zwart fruit, specerijen en hout aroma's.
Smaak :

krachtige smaak, mondvullend en zwoel. Mooie houtinvloed. Complexe afdronk met zwoel fruit, specerijen en Provençaalse kruiden.
Druiven :10 % Syrah, 20 % Carignan en 70 % Grenache Noir.
Serveren op :
Drinken bij :bij rundvlees, wild, lever, paddenstoelen, harde kazen.

Terug naar tabel

Wijn :Estagel, Côtes du Roussillon Villages AOC.
Soort :rode wijn.
Kleur :donker granaatrood met levendige paarse tinten.
Geur :vol met hints van rijp fruit, marshmallow, zoete specerijen, vanille en kaneel.
Smaak :

vol, mooi krachtig, tannines zijn ingepakt en aanwezig, de balans is warm en vol met een aanhoudende afdronk gekenmerkt door zwart fruit, zwarte peper, kruidnagel en vanille..
Druiven :Carignan, Mourvèdre, Syrah en Grenache.
Serveren op :
Drinken bij :


Terug naar tabel

Wijn :Château Montner, Grande Réserve, Côtes du Roussillon Villages AOC.
Soort :volle rode wijn.
Kleur :volrood.
Geur :pittig van geur, met gekonfijt rood fruit en licht gebrande tonen.
Smaak :kruidig en rond van smaak, met fijne, lichte tannine in de afdronk.
Druiven :40% syrah, 40% carignan en 20% grenache.
Serveren op :
Drinken bij :heerlijk bij kruidige mediterrane schotels of een pittige, rijpe kaas.

Terug naar tabel

Wijn :Château Mauleon, Caramany, Côtes du Roussillon Villages AOC.
Soort :rode wijn.
Kleur :diep rood met paarse reflecties.
Geur :kruidige wijn met aroma's van violet, rood fruit.
Smaak :Fluweelachtige, zachte tannines
Druiven :Syrah, Carignan en Grenache.
Serveren op :16 – 18°C.
Drinken bij :

smaakt bij gerookt vlees: bergham, Patta Negre ..., een lamsrack met specerijen, varkenskoteletten met herbes de Provence, geserveerd met gevulde tomaten of champignons.

Terug naar tabel

Wijn :Haute Coutume, AOC Côtes du Roussillon Villages.
Soort :rode wijn.
Kleur :granaat rood met baksteenhoogtepunten
Geur :complexe neus, donkere kersen, zoete specerijen met een vleugje drop, en vanille.
Smaak :hij biedt zijdezachte tannines, zacht maar zeer aanwezig. De uitzonderlijk lange afdronk onthult kruidige en vanille tonen.
Druiven :50% Syrah, Vieux Grenache Noir, 30% Vieux Carignan.
Serveren op :16 - 18°C
Drinken bij :


bij maaltijden met vlees. Enkele receptideeën: lamscurry, biefstuk met wijnsaus, gekarameliseerde varkensribbetjes, gesauteerd kalfsvlees Marengo, risotto met kippenlevers. Hij past ook bij een kaasplateau van karakter, bijvoorbeeld met Beaufort of Rocamadour.

Terug naar tabel

Wijn :Caramany, Cuvée du Presbytère, Côtes du Roussillon Villages Caramany AOC.
Soort :rode wijn.
Kleur :diepe granaatrode kleur met violette tinten.
Geur :de intense en frisse geur biedt een dominant viooltje.
Smaak :fris en elegant, aangevuld met tonen van verse rode bessen en zoete specerijen.
Druiven :15 % Grenache Noir, 40 % Syrah et 45 % Carignan Noir.
Serveren op :16°- 18°C
Drinken bij :

Geniet van een bergham, een lamsrack met kruiden, varkenskarbonades met verse kruiden en gevulde tomaten of champignons.

Terug naar tabel

Wijn :Domaine Croix Milhas, Maury Grenat AOP
Soort :zoete rode wijn
Kleur :robijnrood met een bijzondere intensiteit.
Geur :fijn en geconcentreerd, de aroma's zijn in wezen fruitig: morel, bramen en zwarte bessen.
Smaak :een rijk en gestructureerd gehemelte met een licht kruidige afdronk.
Druiven :100% Grenache noir.
Serveren op :13 – 15°C.
Drinken bij :



een perfecte metgezel voor al uw desserts gemaakt van chocolade of rood fruit, zoals een aardbeientaart, Schwarzwalder kersentaart, chocolade eclairs. Maar hij kan je ook verrassen met een eend met vijgen of een kruik kreeft.
Favoriet: peren gepocheerde in pittige rode wijn.

Terug naar tabel

Laatste update deze pagina 28 februari 2018

 hic-wijnimport.nl -- © 2018 by Henricus International Commerce, Klazienaveen, nl