Terug naar tabel

les Vignerons Catalans

De coöperatie.

Al meer dan 50 jaar houden de Vignerons Catalans, de eerste producentengroep in de oostelijke Pyreneeën, de kwaliteiten van de Roussillon-wijnen hoog. Van een handjevol wijnbouwers in 1964 vertegenwoordigt onze groep vandaag 1000 wijnboeren en heeft 7 coöperatieve kelders. Op meer dan 10.000 hectare verbouwen we met passie wijnstokken. We zijn trots om onze missies te bestendigen: om te innoveren, om verder te gaan in de kwalitatieve benaderingen en om de reputatie van Roussillon te vergroten volgens het idee van onze grondleggers.

Producenten bovenal.

Producenten zijn we voor alles, wij adviseren onze wijnmakers, leiden de productie en zijn sterk betrokken bij de ontwikkeling, assemblage en veredeling van onze wijnen.
Sterk in onze industriële organisatie en onze menselijke dimensie, controleren wij elke stap van onze actie: van de productie tot de marketing door de voorbereiding van de wijnen en hun conditionering.
We blijven aandachtig luisteren naar de markten dankzij onze verkoop- en marketingteams, en zijn altijd op zoek naar consumententrends om onze nationale en internationale klanten van innovatieve oplossingen te voorzien.

Knowhow & concepten.

Via onze merken geven we uiting aan de rijke diversiteit van onze terroirs en bieden we een breed scala aan wijnen dankzij de knowhow van onze wijnmakers. Door de merken en de terroirs met elkaar te associëren, creëren we concepten die perfect aansluiten bij de verwachtingen van de markt en onze klanten.

Respect voor de aarde en de mens.

Het Roussillongebied. De rijke diversiteit van onze terroirs stelt ons in staat een breed scala aan zeer gevarieerde wijnen te ontwikkelen (rode wijnen, rosés, witte wijnen, zoete wijnen, ...), en om deze aan te passen aan de vraag van onze klanten.
Onze wijnmakers bewerken hun percelen met betrekking tot het land. Onze bodems, die arm zijn aan water en niet erg vruchtbaar, dicteren een gezonde en kwalitatieve wijnbouw met lage opbrengsten.
Onze wijnen worden door onze oenologen en technici geproduceerd en zijn onderhevig aan strenge controles in alle stadia van de productie in overeenstemming met de geldende regelgeving en de procedures die zijn ingevoerd binnen onze structuur.
Catalaanse wijnmakers hebben kwaliteit altijd hoog op de agenda gezet en de beste internationale certificeringen verkregen om te voldoen aan de behoeften van consumenten en consumenten.

Onze flexibele en moderne productiemiddelen zijn gecertificeerd IFS en BRC om u een optimale kwaliteit van de producten die wij bieden te garanderen, in termen van traceerbaarheid, hygiëne en voedselveiligheid.


Terug naar tabel

Wijn :Les Petites Lloses, I.G.P Côtes Catalanes
Soort :witte wijn.
Kleur :bleek geel met iets groene tinten
Geur :expressief met tonen van exotisch fruit, citrusvruchten en witte bloemen.
Smaak :fris en levendig, goede afdronk met citroen en exotisch fruit tonen.
Druiven :Muscat petits grains / Muscat d’Alexandrie.
Serveren op :8 - 10°C
Drinken bij :

past goed bij schotels met schelpdieren en vis, schaaldieren, gegrilde vis, risotto met verse asperges, spiesjes van sint-jakobsschelpen of verse geitenkaas.

Terug naar tabel

Wijn :Rafale Merlot, I.G.P Pays d'Oc.
Soort :rode wijn.
Kleur :robijnrood met purper tinten.
Geur :kruidig met tonen van cederhout en rijp rood fruit.
Smaak :rond en soepel, tannines met een mooie souplesse.
Druiven :Merlot.
Serveren op :14°C
Drinken bij :

Deze merlot zal uw gehemelte verrukken met lamskoteletten, blauwvintonijnsteaks, gevulde tomaten of meer eenvoudig met uw raclettes en pizza's.

Terug naar tabel

Wijn :Rafale Syrah, I.G.P Pays d'Oc.
Soort :rode wijn
Kleur :robijnrode kleur met intense paarse tinten.
Geur :krachtige neus onthult aroma's van rijp rood fruit en zoete specerijen.
Smaak :

Teder en rond in het begin, het biedt stevige en aanwezige tannines. De afwerking onthult hints van zoethout en viooltjes, kenmerkend voor de druivensoort.
Druiven :Syrah.
Serveren op :
Drinken bij :

deze wijn past perfect bij lasagne of pasta Bolognese. Ook geweldig bij een lamsrack, een eendenborst en een ratatouille.

Terug naar tabel

Wijn :Rafale Sauvignon, I.G.P Pays d'Oc.
Soort :witte wijn.
Kleur :lichtgele kleur met intense groene highlights.
Geur :krachtig, met tonen van limoen, grapefruit, mango en palmhout.
Smaak :

In het begin nogal scherp, wordt in evenwicht gehouden door vet en een mooie zoetheid. De afdronk is lang en subtiel fruitig.
Druiven :Sauvignon.
Serveren op :8 - 10°C
Drinken bij :uitstekend als aperitief en hij zal u verrassen bij een bord met oesters, een gegrilde witte vis, spiesjes van schelpdieren of schaaldieren. Het zal ook uw verse geitenkazen en exotische fruitsalades goed begeleiden.
Favoriet: Scallop Carpaccio met citrusvruchten.

Terug naar tabel

Wijn :Rafale Chardonnay, I.G.P Pays d'Oc.
Soort :witte wijn.
Kleur :strogeel met gouden accenten.
Geur :de geur is complex, met aroma's van boter en fruit, waaronder peer.
Smaak :in de mond is hij vet en vol, met een vleugje honing en hazelnoot.
Druiven :Chardonnay.
Serveren op :8 - 10°C
Drinken bij :

Deze wijn zal goed samengaan met kip, kreeft, sushi, vis in saus en kan ook als aperitief worden genoten.

Terug naar tabel

Wijn :Rafale Muscat Sec, I.G.P Côtes Catalanes.
Soort :witte wijn.
Kleur :zeer heldere kleur, erg bleek met zilvergroene highlights.
Geur :een explosie van aroma's van lychee, citrus en witte bloemen.
Smaak :

openhartig en levendig, wordt in evenwicht gehouden door de aanwezigheid van vet en ronding in de mond. Een mooie lengte in de afdronk leidend naar citroenachtige tonen en exotisch fruit.
Druiven :Muscat petits grains / Muscat d’Alexandrie.
Serveren op :10 - 12°C
Drinken bij :


als aperitief, of met oesters, vinaigrette-asperges, kabeljauwbrandade of spiesjes van Saint Jacques. Ook goed bij een fruitsalade uit de boomgaard.
Favoriet bij gegrilde sardines.

Terug naar tabel


Laatste update deze pagina 28 februari 2018

 hic-wijnimport.nl -- © 2018 by Henricus International Commerce, Klazienaveen, nl