Terug naar tabel

Domaine de Calet


Domaine de Calet ligt in het Rhônedal, aan de rand van de Camargue in een zonovergoten streek tussen de Provence en de regio Languedoc-Roussillon.
De zon werkt hier perfect mee en maakt het ons gemakkelijk om, in dit prachtige landschap, prachtige wijnen te produceren. Ons Domaine de Calet ligt in het centrum van de wijnregio Costière de Nîmes en onze wijnstokken profiteren van de buitengewoon gunstige geologische, geografische en klimatologische omstandigheden.


Toen wij in 1999 dit domaine kochten zijn we begonnen met biologische wijnbouw. Sinds 2012 is de certificering via Ecocert begonnen en heel ons Domaine heeft in 2013 het certificaat gekregen.

Anna-Lena en Yvon Gentes (eigenaren)


Terug naar tabel


Costière de Nîmes A.O.C. rouge, Alva:

Een jonge, frisse en fruitige wijn. Het frisse zuur in deze wijn wordt in evenwicht gehouden door het aroma van rijpe druiven welke zich in de zon gekoesterd hebben.
Druivensoorten: Syrah, Marselan en Mourèdre.


Terug naar tabel


Costière de Nîmes A.O.C. rouge, Long Terme:

Een dieprode kleur en een vol fruit aroma kenmerken deze aangename wijn. De oogst wordt in de herfst zo lang mogelijk uitgesteld om een maximum aan kleur en smaak in de wijn te verkrijgen.
Druivensoorten: Syrah en Grenache.


Terug naar tabel


Costière de Nîmes A.O.C. rouge, Pichot Tresor.

Een prachtige rode wijn. Prima fruitig aroma. Als u hem probeert gelooft u het niet! Hoe bestaat het, zo'n prachtige wijn voor deze prijs!
Diverse van de betere restaurants in de streek gebruiken deze wijn als huiswijn, tot grote tevredenheid van de cliënten.
Druivensoorten: Syrah, Grenache en Carignan (50%, 49%, 1%).


Terug naar tabel


Costière de Nîmes A.O.C. rouge, Grand Mas.

Een in eiken vaten gerijpte, harmonieuze wijn vol van smaak. Vol met de smaak van donker fruit en met zachte tanines.
Druivensoorten: Syrah, Grenache en mourvèdre.


Terug naar tabel


Costière de Nîmes A.O.C. rosé:

Het is bekend hoe vele mensen over rosé denken. Meestal niet veel goeds. Dat is de rede waarom er op Domain de Calet jaar na jaar gewerkt wordt aan een der mooiste rosés van het Rhônedal. Wij denken, dat dit is gelukt. U kunt dit natuurlijk het beste zelf proeven.
Bij een glas rosé kunt U elke vleesschotel gebruiken, ook vis doet het uitstekend. Als aperatief met wat worstjes, goede ham en verse geitenkaas.
Druivensoorten: Cinsault Syrah en Mourvèdre.


Terug naar tabel


Costière de Nîmes A.O.C. blanc, Esprit de Blanc:

Een wijn met een veelzeggend fruitig bouquet met een prettige frisheid en hints van zomer fruit en appels in de mond. Elegant, rond en evenwichtig van smaak.
Druivensoorten: Rousanne, Vermentino en Bourboulenc


Terug naar tabel


Wij doen onze uiterste best om deze web-pagina's zo correct mogelijk samen te stellen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat een genoemde wijn uitverkocht is voordat deze pagina's worden herzien.
Neem voor meer informatie en/of prijslijst als volgt kontakt op:

Henricus International Commerce
Postbus 142
7890 AC Klazienaveen
Nederland
(K.v.K.nr. 040 25039)

tel: ++31(0)651 981 194
fax: ++31(0)503 185 606

of stuur een bericht naar ons

Laatste update deze pagina 9 februari 2018

 hic-wijnimport.nl -- © 2016 by Henricus International Commerce, Klazienaveen, nl