De familie Robin, sinds de 17e eeuw wonend in de Libourne.

Het grote succes van de wijn uit de Saint-Emilion en de Pomerol regio hebben de Libourne regio tot een bekende en belangrijke wijnbouw regio gemaakt. Al vanaf de 17e eeuw was de stad Libourne, gelegen daar waar de rivier de Isle in de Dordogne stroomt, een historisch centrum voor eerste klas wijnproductie.

Sinds de 17e eeuw waren leden van de Robin familie belangrijke burgers van Libourne. Zij waren ook toen al bezig in de wijnbouw en wijnhandel.

Voor de “Vins Robin” onderneming ontstaat een goede wijn door een goed samengaan van bodemsoorten, buiten gewoon goede weersomstandigheden en hoge klasse van wijn maken. Als deze drie elementen samen komen, is wijn van de hoogste kwaliteit het resultaat.

Sinds 1839 heeft de familie Robin de slogan “Qualité passe Quantité” welke is bedacht door Bertrand Robin (1809-1874). Te vertalen door “Kwaliteit gaat voor kwantiteit”. Dit principe wordt sinds die tijd door Robin toegepast bij de wijnproductie.

In de loop der tijd heeft de familie Robin een aantal wijnchateau's verkregen. Deze zijn bijeengebracht in de onderneming “Vins Robin”.


Dominique en Armelle Robin

Terug naar tabel

Château la Graside


Appelation: Bordeaux A.O.C (rosé)

Locatie: 5 Kilometer ten zuiden van Liborne, bij de gemeente Cadersac.

Druivenrassen: 80% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot.

Wijnbereiding: De gisting tot wijn vindt als gebruikelijk plaats in roestvrijstalen kuipen. De rosé wijn van Château La Graside is dankzij de 80% Carbernet Sauvignon soepel en fruitig. Het druivensap wordt gedurende enige uren met de druivenschillen gelagerd alvorens het van de schillen wordt gescheiden. Daarna vergist het sap twee weken.

Deze wijn is ideaal bij gegrild rood vlees en bij kalfsvlees. Hij is ook prettig als aperitief.


Terug naar tabel

Château la Graside


Appelation: Bordeaux Rouge A.O.C (rouge)

Locatie: 5 Kilometer ten zuiden van Liborne, bij de gemeente Cadersac.

Druivenrassen: 50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon.

Wijnbereiding: De gisting tot wijn vindt als gebruikelijk plaats in roestvrijstalen kuipen. De rode wijn van Château Cadersac is tegelijkertijd soepel en fruitig, dit dankzij het gebruik van 50% Carbernet Sauvignon. De wijn laat zich jong proeven, maar kan ook verscheidene jaren worden bewaard, een goede basis voor uw wijnkelder. Dit dankzij de aanwezigheid van voldoende tannines welke een zekere leeftijd vereisen, net als bij onze andere cru's.

Deze wijn is ideaal bij gegrild rood vlees, kalfsvlees en zachte kazen.


Terug naar tabel

Château Cadersac


Appelation: Bordeaux Rouge A.O.C (rouge)

Locatie: 5 Kilometer ten zuiden van Liborne, bij de gemeente Cadersac.

Druivenrassen: 50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon.

Wijnbereiding: De gisting tot wijn vindt als gebruikelijk plaats in roestvrijstalen kuipen. De rode wijn van Château Cadersac is tegelijkertijd soepel en fruitig, dit dankzij het gebruik van 50% Carbernet Sauvignon. De wijn laat zich jong proeven, maar kan ook verscheidene jaren worden bewaard, een goede basis voor uw wijnkelder. Dit dankzij de aanwezigheid van voldoende tannines welke een zekere leeftijd vereisen, net als bij onze andere cru's.

Deze wijn is ideaal bij gegrild rood vlees, kalfsvlees en zachte kazen.


Terug naar tabel

Château Planty


Appelation: Bordeaux Superier A.O.C (rouge)

Locatie: Aan de grens van het gebied met de appellation Lussac-Saint-Émilion en Bordeaux Superieur.

De wijngaard: bodem van lichte klei.
Druivenrassen: 50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon.

Wijnbereiding: De gisting tot wijn vindt als gebruikelijk plaats in roestvrijstalen kuipen. Het is een uitstekende rode wijn, niet te sterk, met een goede afdronk. Heerlijk om te drinken, kan in de zomer zelfs licht worden gekoeld.

Deze wijn past goed bij gevogelte.


Terug naar tabel

Château Busquet


Appelation: LUSSAC - SAINT-ÉMILION A.O.C

Locatie: Dit château is gesitueerd ten noorden van de gemeente Lussac.

De wijngaard: "Les Vieilles Vignes" groeit op een perceel van ruim 80 jaar oud.
Druivenrassen: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Petit Verdot.

Wijnbereiding: De gisting tot wijn op Château Bosquet vindt als gebruikelijk plaats in roestvrijstalen kuipen. De gisting duurt – over de jaren genomen – van 20 tot 30 dagen. Na gelagerd te zijn op eiken vaten is er een fruitige wijn ontstaan, met een aromatische smaak van goed gerijpt rood fruit.
Deze wijn kan een aantal jaren worden bewaard.

Deze wijn past bij gegrild rood vlees, kalfsvlees en kaas.
Het beste te serveren met een temperatuur van 16°


Terug naar tabel

Château Busquet


Appelation: LUSSAC - SAINT-ÉMILION A.O.C

Locatie: Dit château is gesitueerd ten noorden van de gemeente Lussac.

De wijngaard: De verschillende percelen zijn gesitueerd rond het château met een bodem van kalksteen.
Druivenrassen: 50% Merlot, 40% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon.

Wijnbereiding: De gisting tot wijn op Château Bosquet vindt als gebruikelijk plaats in roestvrijstalen kuipen. De gisting duurt – over de jaren genomen – van 20 tot 30 dagen. De gebruikte technieken zorgen voor een fruitige en aromatische wijn. Dit is een wel gebalanceerde wijn, zonder overdaad aan tannine.
Deze wijn is jong goed op smaak, maar kan ook nog een paar jaar worden bewaard.

Deze wijn past bij gegrild rood vlees, kalfsvlees en kaas.


Terug naar tabel

Château de Vert


Appelation: LUSSAC - SAINT-ÉMILION A.O.C

Locatie: Dit château is gesitueerd ten noorden van de gemeente Lussac.

De wijngaard: 50% Merlot, 40% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon.
De wijngaard bestaat uit verschillende percelen rondom het Château, met een kalksteen bodem.

Wijnbereiding: Samen met Château BUSQUET, valt dit wijngoed onder de speciale verantwoordelijkheid van Dominique Robin. Hij vindt dat traditionele methoden samen moeten gaan met moderne technologie om de beste kwaliteit wijn te produceren van elk perceel met druiven. De gisting tot wijn vindt plaats in roestvrijstalen vaten en duurt over de jaren genomen 20 tot 30 dagen. Dit is een wel gebalanceerde wijn, zonder overdaad aan tannine, fruitig en aromatisch. Deze wijn is jong goed op smaak, maar kan ook nog een paar jaar worden bewaard.

Deze wijn past bij gegrild rood vlees, kalfsvlees en zachte kazen.


Terug naar tabel

Château le Castelet


Appelation: Pomerol A.O.C (rouge)

Locatie: De wijngaard bevindt zich ten oosten van de gemeente Pomerol, langs de rand van de N89 van Libourne naar Périgueux.

De wijngaard: De wijnstokken staan op een zand met grind bodem.
Druivenrassen: 100% Merlot.

Wijnbereiding: De wijn van Château le Castelet wordt vergist in roestvrij stalen kuipen gedurende een redelijk lange tijd. Daarna wordt de wijn gelagerd in nieuwe eikenhouten vaten welke elk jaar voor 100% worden vervangen. De wijn krijgt hierdoor zijn karakteristieke 'hout' smaak welke samen met de volle smaak van Merlot een speciale drank maakt.

Deze wijn gaat goed samen met wildbraad, gegrild vlees en kaas.
Het beste te serveren met een temperatuur van 16°


Terug naar tabel


'Les Vins Robin'


Wij doen onze uiterste best om deze web-pagina's zo correct mogelijk samen te stellen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat een genoemde wijn uitverkocht is voordat deze pagina's worden herzien.


Neem voor meer informatie als volgt kontakt op:

Henricus International Commerce
Dordsedijk 508
7891 NS Klazienaveen
Nederland
(K.v.K.nr. 040 25039)

tel: ++31(0)651 981 194

of stuur een bericht naar ons adres

Laatste update deze pagina 5 december 2013